Dikuasakan oleh Blogger.

Search

Ahli kumpulan kami

Syalisna.blogspot.com

Nadiah Bt Abd Karim (380076)

Mohd Syariat Bin md Amin (380132)

Siti Qhaliesah Bt Esa (380094)


Profil Syarikat

Foto saya
Sdn Bhd, Johor
Syarikat Fancy Cup Cake ini telah ditubuhkan pada Julai 2010 dan melibatkan pemasaran Cup Cake ke seluruh dunia. Selain itu,pengkhususan kepada pengeluaran cup cake yang berkualiti seRta digemari ramai.

Logo Kami

Logo Kami

2010

Calendar

Untuk Tempahan

Sila hubungi kami di talian
010-7878546

Atau terus ke email kami iaitu
syahputra@gmail.com

Pengikut

Muzik Di hati ku

Halaman

Jumaat, 1 Oktober 2010

Anda ingin mencuba membuat cupcake.......

Chokolat halia Cupcake

Coklat halia adalah satu di depan. Hal ini kristalisasi halia cincang ke dalam resipi cupcake coklat dasar dan kemudian coklat icing pada bahagian atas dan untuk menyelesaikan potongan halia cincang lebih crystalsed. Ini sangat lazat. Kombinasi coklat organik dan halia yang hebat.

BAHAN

  • 3 / 4 cawan - marjerin
  • 3 / 4 cawan - 6oz - gula kastor 175gm
  • 1 cawan - 4oz - tepung self-raising 115gm
  • 1 / 2 cawan - 2oz - koko 60gm
  • 60gm halia cincang kristalisasi untuk campuran kuih dan halia lebih cincang untuk menghiasi bahagian atas kuih.
  • 1 / 2 sudu teh vanili ekstrak
  • 3 telur
  • 1 sudu makan air hangat

KAEDAH

  1. Krim mentega atau marjerin dengan gula kastor dalam mangkuk besar. Add the vanilla extract. Tambah vanili ekstrak.
  1. Kocok telur satu per satu.
  2. Tambah halia cincang.
  3. Ayak dalam tepung dan koko.
  4. Fold masuk Tambahkan air.
  5. Letakkan campuran dalam kes-kes cupcake individu dalam loyang. Masak di gas 5 - 190C - 375F selama 12 t0 15 minit.

COKLAT ICING

  • 3 / 4 cawan - seperti anda 110gm gelap - 4oz coklat masak, jenis
  • 1 / 2 cawan - 4oz - 110gm mentega
  • 2 1 / 2 cawan - 290gm icing sugar - 10oz
  • air hangat atau kopi hitam yang kuat (pilih yang anda suka)

KAEDAH
  1. Letakkan periuk di atas pemanas dengan sejumlah kecil air mendidih. Letakkan mangkuk di atasnya.
  2. Masukkan coklat di sini mencair. Dalam sebuah mangkuk krim mentega. .
  3. Tambah coklat cair dengan mentega, campuran.
  4. Secara berperingkat menambahkan gula icing dan kacau rata, tambah air atau kopi di dalam sudu teh untuk menjaga campuran meler dan lembut cukup untuk digunakan sebagai icing.
  5. ketika cupcakes telah sejuk ais masing-masing. Menyimpan cawan air panas di sisi untuk melembabkan penyebaran pisau.




Chokolat Chip Cupcakes

Bahan

  • 2 cup gula kastor
  • 2 cawan mentega atau marjerin
  • 1 cawan tepung gandum
  • 8 cup coklat bubuk
  • 1 sudu teh baking powder
  • 2 butir telur 1 sendok makan susu
  • 1 / 4 cawan chocolate chips

Kaedah

  1. Masukkan mentega dan gula dalam mangkuk dan kocok dengan mixer atau sudu kayu.
  2. Tambah telur satu per satu dan mengalahkan masing-masing dengan baik.
  3. Tambah susu dan campuran.
  4. Tambah tepung, baking powder, coklat bubuk (penapis bersama-sama ke dalam mangkuk dengan bahan lain) chocolate chips dan campuran lembut bersama-sama.
  5. Dibagi menjadi kes cawan dan mengisi 2 / 3 penuh.
  6. cupcakes besar masak di selama 15 hingga 20 minit, cupcakes kecil untuk 12 hingga 15 minit, baik di gas 5, 375F atau 190C di tengah oven.
  7. Padam dan sejuk
  8. Diakhiri dengan butter cream dan chocolate chips lebih Cuba banyak koko di butter cream

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih mengunjungi blog kami

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©