Jenis lain dari "cup cake" dipilih bahan kuih yang diukur berdasarkan jumlah, dengan menggunakan cawan bersaiz standard, bukannya ditimbang. . Resepi bahan yang diukur menggunakan cawan bersaiz standard juga boleh dipanggang dalam cawan, namun mereka lebih sering dipanggang dalam tin sebagai lapisan atau roti. Pada tahun-tahun kemudian, ketika penggunaan pengukuran kelantangan tegas didirikan di dapur rumah, resipi ini dikenali sebagai 1234 atau kuih kuih suku, disebut demikian kerana mereka terdiri daripada empat bahan: satu cawan mentega, dua cawan gula, tiga cawan tepung, dan empat telur. Mereka polos kek kuning, agak kurang kaya dan lebih murah berbanding kuih pon, kerana menggunakan sekitar separuh mentega banyak dan telur dibandingkan dengan kuih pon. Nama-nama ini dua kelas utama kuih tersebut dimaksudkan untuk isyarat kaedah untuk tukang roti; "cup cake" menggunakan pengukuran kelantangan, dan "pound cake" menggunakan pengukuran berat.
أسباب الصداء في دورة مياه السيارة
5 tahun yang lalu
0 comments:
Catat Ulasan